Diyarbakır ili Damızlık Manda Yetiştiriciliği Birliği

Suni Tohumlamadan Doğan ilk Malağımız

Diyarbakır ilinde yürütülmekte olan Halk Elinde Anadolu Mandası Islah Projesi yetiştiricilerine ait sürülerde denemeye konulan suni tohumlama çalışmaları ilk meyvesini vermeye başladı.  Yenişehir ilçesine bağlı Yukarınasırlar köyünde suni tohumlamadan doğan DİCLE isimli 29,75 kg ağırlığında ilk malağımız doğdu. Ön çalışmada Lalahan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezinde ıslah projelerinden sağlananKarahisar adlı boğadan elde edilen sperma kullanılmıştır. İlimizde mandalarda suni tohumlamanın yaygınlaştırılması amacıyla Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı Projesi TAGEM koordinatörlüğünde GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi liderliğinde Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Diyarbakır Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile yürütülmektedir.