Diyarbakır ili Damızlık Manda Yetiştiriciliği Birliği

Hakkımızda

Diyarbakır ili Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği olarak ilimizde mevcut Manda popülasyonu artırarak daha kaliteli bir ırk ve kaliteli ürünler elde ederek halka arz etmektir. Birliğimiz kurulmadan önce ilimizdeki manda sayısı 3,750 iken 2017 yılı itibari ile Manda sayımız 17.450 ye ulaşmıştır.

Halk Elinde Ülkesel Manda Islahı Projesi kapsamında 285 işletme de 3728 mandamız bulunmaktadır.  Proje kapsamında manda başına düşen destekleme tutarı 850 TL’dir, malak başına 150 TL’dir. Proje dışında bulunan işletmelerde hayvan başı destekleme 400 TL’dir. Manda sütüne destek litre başına 0,20 kuruş’tur.

Diyarbakır ilimizde genel olarak mandalar dicle nehri ve kolları çevresinde yoğunlaşmıştır. İlimizde Manda ürünlerine talep her geçen artmakta ve manda sütü değer kazanmaktadır.

Comments are closed.